Låna

Upptäck nyttiga tips och råd om lån

Billiga lån - fakta och tips

Hypotekslån är den billigaste typen av lån. Därefter kommer kortkrediter – förutsatt att du amorterar krediten innan sista datum – samt olika typer av mikrolån.

Kostnaden för olika lån beror i första hand på aktuellt ränteläge, samt om lånen beviljas med eller utan säkerhet. Billiga lån utan säkerhet finns knappast, då räntan på dessa lån kan vara mångdubbelt högre än på motsvarande hypotekslån. Trots detta väljer många att ta lån utan säkerhet – även om de egentligen skulle ha möjlighet att få hypotekslån. För att optimera kostnaden på dina lån bör du därför:

  • Lån med säkerhet är den billigaste fromen av lån. Fråga ditt kreditinstitut vilken typ av tillgångar som kan fungera som säkerhet. Mark, bilar, bostäder eller möbler? Kanske äger du något som skulle kunna fungera som en säkerhet för lånet?
  • Låna enbart det belopp du behöver. Försök i första hand att ta ett privatlån, ifall du saknar säkerhet för ett hypotekslån.

Låna billigt med kortkredit

Du som har ett kreditkort med kortkredit kan förslagsvis låna billigt genom att övertrassera kortet. Många kreditkort erbjuder kostnadsfri kortkredit i 50 till 60 dagar. Du som vet med dig att du kan släcka kortkrediten inom denna tidsperiod kan tjäna på en kortkredit, framför ett förhållandevis billigt SMS-lån.

Reklamlänkar