Låna

Upptäck nyttiga tips och råd om lån

Pensionärslån - fakta och tips

Endast ett fåtal banker erbjuder särskilda pensionärslån. Du som är pensionär ska dock inte ge upp för det – ta kontakt med en handfull olika banker och jämför deras erbjudanden noga innan du slår till.

Du som är ålderspensionär och behöver ett ekonomiskt tillskott kan vända dig till olika storbanker för att ansöka om lån. Dina möjligheter att få lån beror i många fall på din ålder. Du som är i yngre pensionsåldern har stora möjligheter att ansöka om privatlån utan säkerhet – även större belopp – medan du som är äldre i huvudsak är hänvisad till hypotekslån.

Lån med säkerhet för äldre pensionär

Du som är ålderspensionär bör ansöka om att använda bundet sparkapital som säkerhet för dina lån. Exemeplvis kan du belåna din fastighet, bil eller tomtmark. Du som är över 80 år gammal har i regel svårt att få lån utan pant – detta med anledning av risken att du går bort innan lånet är slutamorterat. Pensionärslån brukar vara flexibla i det att låntagarna, när som helst, har möjlighet att släcka hela lånebeloppet – utan att straffavgifter tillkommer.

Få särskilda lån för äldre

Ytterst få banker erbjuder särskilda pensionärslån, vilket kan tyckas diskriminerande med tanke på det höga antalet ungdomslån som erbjuds. Som pensionär är det således klokast att personligen kontakta olika banker och jämföra deras villkor för lån.

Reklamlänkar