Låna

Upptäck nyttiga tips och råd om lån

Låna pengar snabbt - fakta och tips

Låna pengar snabbt genom att ta ett SMS-lån, onlinelån eller annan typ av mikrolån. Du som vill ansöka om ett större privatlån – eller bostadslån – får emellertid räkna med en längre handläggningstid.

Idag är det möjligt att låna pengar snabbare än någonsin; den genomsnittliga handläggningstiden för mikrolån – typ SMS-lån eller onlinelån – är 10 till 15 minuter. Generellt gäller att ju snabbare lån, desto mer olönsamt blir det att ta lånet. Att ta ett snabblån är således en sista utväg för många. Bland de grupper som gänra tar ett snabblån återfinns:

  • Barnfamiljer med ansträngd ekonomi eller ensamförsörjande småbarnsföräldrar.
  • Tonåringar som ansöker om SMS-lån i sina föräldrars namn.
  • Vanliga löntagare som önskar en extra krydda på tillvaron.
  • Privatpersoner med hårt ansträngd ekonomi, som behöver låna pengar snabbt för att finansera redan erhållna krediter.

Du som tillhör den senare gruppen bör särskilt akta dig för att ta snabba SMS-lån och andra typer av olönsamma krediter i syfte att amortera på tidigare lån. Försök istället att resonera med inkassobolag, Kronofogden och kreditgivaren. Vanligtvis är det möjligt att göra upp en avbetalningsplan med inkassobolag för att förhindra att ärendet går vidare till Kronofogden. Samma sak gäller förbruksvaror och hemelektronik som du köpt på avbetalning. Kreditgivare går gärna in för förhandlingar direkt med kunden, istället för att sätta hårt mot hårt och hota med inkasso och utmätning via Kronofogden. Du som redan har fått din egendom utmätt kan trots allt låna pengar snabbt, med betalningsanmärkning – men då blir antalet tillgängliga kreditgivare genast mera begränsat.

Reklamlänkar