Låna

Upptäck nyttiga tips och råd om lån

Lån online - fakta och tips

Mikrolån och snabblån är smidiga att ta online. Men du som ska låna större belopp bör undvika rena onlinelån – detta med anledning av reducerade möjligheter till gynnsam ränteförhandling.

Idag är det möjligt att ansöka om alla typer av lån online. Såväl snabblån (mikrolån) som bostadslån och billån kan beviljas online – helt utan fysiska besök hos banken. Den som väljer att ta mikrolån online kan vanligtvis inte förhandla om räntan. Detsamma gäller för större lån. Därför kan det vara klokare att göra ett besök på närmaste bankkontor, eftersom möjligheterna att förhandla om räntan är betydligt större på plats – än över nätet.

Ansök om lånelöfte online – ränteförhandla på ditt bankkontor

Du som snabbt berhöver veta dina möjligheter och begränsningar att få lån – t.ex. inför en budgivning i samband med bostadsköp – bör inte ansöka om både topplån och bottenlån online, trots att det är fullt möjligt. Ansök istället om ett lånelöfte – och förhandla sedan om räntan på bankkontoret. För banken är det bekvämt och smidigt att bevilja lån online – däremot kan du som låntagare förlora stort på att låna pengar online utan möjlighet till förhandlingar.

Snabblån online

De flesta som tar mikrolån och snabblån online bryr sig sällan om avgifterna för lånet. Å andra sidan rör det sig om mindre lånebelopp och kortare amorteringstid (vanligtvis 30 dagar för mikrolån upp till 5000 kr). Därför är behovet att ränteförhandla på korttidslån inte lika aktuellt som på bolån med livslång amorteringstid.

Reklamlänkar