Låna

Upptäck nyttiga tips och råd om lån

Låna pengar utomlands - fakta och tips

Att låna pengar utomlands under semestern går snabbt, förutsatt att du tar ett onlinelån. Du som blivit bestulen på ditt kreditkort kan ansöka om onlinelån genom att ange dina svenska personuppgifter.

I samband med turistresor i utlandet uppstår ibland akuta behov av att låna pengar. Den vanligaste anledningen är att man blivit bestulen på sitt kreditkort eller att pengarna på ens bankkonto helt enkelt är slut innan semestern nått sin ände.

Låna i utlandet på grund av stöld

För dig som blivit bestulen är ett snabbt alternativ att ansöka om ett onlinelån. I samband med låneansökan anger du att pengarna ska sättas in på en bekants eller släktings bankkonto. Personen ifråga uppsöker sedan närmaste Western Union ombud och skickar pengarna till motsvarande ombud på den ort där du befinner dig.

Slut på pengar? Ta snabba lån utomlands via nätet

Du som däremot konsumerat upp alla pengar gör klokast i att ansöka om ett mikrolån online. Onlinelån är säkrare än SMS-lån av den enkla anledningen att de tekniska förutsättningarna för att ansöka om SMS-lån via utländska mobiloperatörer inte alltid räcker till. Ansök därför på nätet genom att ange dina person- och adressuppgifter i Sverige. Inom en kvart kan du sedan ta ut pengarna med ditt svenska kreditkort. Tänk dock på att det maximala beloppet för SMS-lån vanligtvis är 5000 kr och att lånet ska återbetalas inom 30 dagar.

Reklamlänkar