Låna

Upptäck nyttiga tips och råd om lån

Minilån - fakta och tips

Minilån är ett annat ord för snabblån utan säkerhet. Minilån börjar således från 500 kr och slutar vid några tusenlappar.

Kärt barn har många namn; mikrolån, minilån, SMS-lån och snabblån. Minilån är således ett annat ord för snabba SMS-lån och onlinelån som avser ytterst små lånebelopp. Beloppen på minilån börjar vanligtvis runt 500-lappen och slutar runt några tusenlappar. Det finns idag möjlighet att ta minilån via SMS och på nätet – och låneansökningarna behandlas direkt. Vanligtvis får du svar efter en kvart. Minilån kan även beviljas till dig med betalningsanmärkning i bagaget – men då reduceras antalet tillgängliga kreditgivare och kostnaderna för lånet blir betydligt högre.

Minilån med betalningsanmräkning

Följande kreditgivare beviljar minilån till personer med betalningsanmärkning:

  • Bluestep
  • Kredit 365
  • Pengos

Tänk dock på att alla kreditgivare gör en individuell prövning av din privatekonomi innan lånet beviljas. Det innebär att kreditprövningar på personer med betalningsanmärkningar ofta måste ske manuellt, istället för automatiskt. Det kan innebära att du med betalningsanmärkning, som ansöker om minilån, kan få en längre handläggningstid. Störst sannolikhet att få minilån trots en betalningsanmärkning har du således hos kreditgivarna ovan. Notera dock att du även kan få avslag hos dessa – förutsatt att din privatekonomi inte håller måttet.

Reklamlänkar